background

Hľadáte kvalitu? Práve ste ju našli!

Kvalitné preklady za priaznivé ceny do

  info@kvalitnypreklad.sk   +421 902 247 550

Preklady úradných dokumentov do srbčiny

  7. 10. 2018
Image


Srbčina alebo srbský jazyk patria ku slovanskej vetve indoeurópskej jazykovej skupiny. Srbský jazyk sa používa ako oficiálny jazyk v Srbsku, Kosove, Čiernej Hore i Bosne a Hercegovine. Počet osôb ovládajúcich srbčinu sa odhaduje na 8 až 9 miliónov, hoci iné štatistiky uvádzajú dokonca až 12 miliónov.

Srbský jazyk je jedným zo slovanských jazykov, na rozdiel od slovenčiny však patrí do juhoslovanskej skupiny, kde si spoločne „nažíva“ s bulharským, macedónskym, slovinským, čiernohorským, chorvátskym jazykom a bosniačtinou.

Po srbsky sa dohovoríte v Srbsku či Čiernej Hore, ale stretnete sa s ním aj na východe Chorvátska alebo v bosniackom regióne „Republika srbská“.

 Z hľadiska nášho jazyka sa nám môže zdať nezvyčajné, že srbský jazyk používa dve abecedy –jedna vychádza z latinky a druhá z cyriliky. Od roku 2006 je však jediným oficiálnym písomným jazykom práve cyrilika, hoci sa neoficiálne veľmi často požíva aj latinka.

Tak, či onak, obe abecedy majú 30 písmen. Na prvý pohľad si neznalý srbského jazyka určite oveľa ľahšie poradí s textom v latinke, než v cyrilike. Ak teda cyriliku neovláda.

 V prípade potreby komunikácie s úradmi, prekladu dopravnej dokumentácie, listov, prekladov zmlúv a technickej dokumentácie do/zo srbčiny sa môžete pokúsiť odhaliť tajomstvá srbského jazyka aj samostatne.

 No ale prečo by ste sa tým mali trápiť, keď sa v prípade potreby môžete obrátiť na niekoho, kto sa v srbčine priam dokonale vyzná.

 V prípade potreby Vám agentúra Kvalitný preklad vyhotoví profesionálne úradné preklady do srbčiny, ale aj neúradné preklady do srbčiny, preklady rodného listu či sobášneho listu do srbčiny, alebo aj preklad akejkoľvek inej dokumentácie.

 V prípade osobných stretnutí Vám ochotne zabezpečíme aj profesionálneho tlmočníka do/zo srbčiny.

 Preklad Vám v prípade potreby dokážeme vyhotoviť aj v expresnom termíne, a to už do 24 hodín.

 Sme tu pre Vás, preto nás neváhajte kontaktovať telefonicky, mailom alebo aj osobne v našej kancelárii na Grösslingovej ulici 4, ktorá je otvorená s predĺženou otváracou dobou.

 Tešíme sa na spoluprácu!


Čítajte ďalšie články →

Preklady Bratislava

08:00 – 20:00

Grösslingová 4
811 09 Bratislava, Slovensko

E-mail: bratislava@kvalitnypreklad.sk

Telefón: +421 902 247 550

Preklady Martin

08:00 – 12:00, 13:00 – 17:00

M. R. Štefánika 1012/2,
036 01 Martin
(budova VUB banky)

E-mail: kvalitnyprekladmartin@gmail.com

Telefón: +421 902 247 550