background

Hľadáte kvalitu? Práve ste ju našli!

Kvalitné preklady za priaznivé ceny do

  info@kvalitnypreklad.sk   +421 902 247 550

Preklady do škandinávskych jazykov – švédsky preklad, dánsky preklad, islandský preklad, nórsky preklad a preklad do/z faerčiny

  5. 12. 2017
Image

    Asi len málokto z vás mal to šťastie, že si mohol na vlastné uši vypočuť tieto jazyky, respektíve aspoň jeden z nich. Hoci ste na obyvateľov týchto krajín mohli určite natrafiť aj u nás, nie je to však angličtina či nemčina. To znamená, že vypočuť si túto reč u nás je skôr šťastím než každodennosťou.

    A ak ste už aj náhodou mali to šťastie a vypočuli ste si nejaký škandinávsky rozhovor, asi vám trvalo celkom dlho, kým ste prišli na to, kam vlastne tento jazyk zaradiť. Alebo ste na to možno ani vôbec neprišli :)

    Škandinávske jazyky patria do skupiny blízkych dialektov. Zaujímavosťou je, že hoci je geneticky nórsky jazyk vzdialenejší od štandardného švédskeho jazyka ako dánsky, spisovný švédsky a nórsky sú do značnej miery navzájom zrozumiteľné. Čo sa týka písomného jazyka, všetky škandinávske jazyky sú vo všeobecnosti pochopiteľné bez akýchkoľvek veľkých ťažkostí. Samozrejme pre toho, kto ovláda aspoň jedenz nich.

    Škandinávske jazyky sú rozšírené predovšetkým v Severnej Európe: Švédsko, Dánsko, Nórsko, Island, Fínsko, Faerské ostrovy. Sú to krásne miesta, ktoré určite stojí za to navštíviť, sú to však aj náročné jazyky, ktoré nepatria k jazykom, ktoré sa bežne učíme v školách. Veď povedzte, poznáte vo vašom okolí niekoho, kto hovorí po švédsky či nórsky?

    My, našťastie, áno. Čo je aj celkom logické, keďže sme prekladateľská agentúra :D

    Ak sa teda rozhodnete, že sa chcete naučiť po švédsky, dánsky, islandčinu, nórsky jazyk či faerský jazyk, s tým vám zrejme nepomôžeme. Ak sa však dostanete do situácie, že potrebujete švédsky preklad, dánsky preklad, islandský preklad, nórsky preklad alebo preklad do/z faerčiny, s tým vám veľmi radi pomôžeme a preklad vám ochotne vyhotovíme.

    Nie je to síce angličtina ani nemčina, ale našťastie sa našli odvážlivci, ktorí sa rozhodli posvätiť svoje životy týmto jazykom a našťastie pre nás, sú to naši kolegovia.

    Preto nezabúdajte, že KVALITNÝ švédsky preklad, KVALITNÝ dánsky preklad, KVALITNÝ islandský preklad, KVALITNÝ nórsky preklad a KVALITNÝ preklad do/z faerčiny nie je ničím nezvyčajným ani na Slovensku. 

    Najmä, ak sa obrátite na náš KVALITNÝ PREKLAD :)



Čítajte ďalšie články →

Preklady Bratislava

08:00 – 20:00

Grösslingová 4
811 09 Bratislava, Slovensko

E-mail: bratislava@kvalitnypreklad.sk

Telefón: +421 902 247 550

Preklady Martin

08:00 – 12:00, 13:00 – 17:00

M. R. Štefánika 1012/2,
036 01 Martin
(budova VUB banky)

E-mail: kvalitnyprekladmartin@gmail.com

Telefón: +421 902 247 550