background

Hľadáte kvalitu? Práve ste ju našli!

Kvalitné preklady za priaznivé ceny do

  info@kvalitnypreklad.sk   +421 902 247 550

Preklad menu – aj reštaurácia potrebuje kvalitný preklad

  29. 11. 2017
Image

Určite ste sa už aj Vy v reštaurácii neraz stretli s očividným šetrením. Nemáme teraz na mysli, že Vám dali menej prílohy ako Vás dokázalo zasýtiť, skôr myslíme na výrazné šetrenie pri prekladaní menu. Naposledy nás „pobavil“ preklad lokše mastenej husacou masťou, ktorý vyzeral takto: „husky ointment“. Tak snáď to bol len nesprávny preklad a žiadnemu huskymu sa v skutočnosti neublížilo :D

Teraz sa však vráťme späť a zamyslime sa na chvíľku nad tým, čo všetko môže takýto nesprávny preklad spôsobiť. V lepšom prípade je to len úškrn, pousmiatie a prípadne aj zlepšenie nálady, v tom horšom prípade však môže utrpieť meno Vašej reštaurácie a prípadne aj zdravie Vašich návštevníkov. V menu sa totiž často uvádzajú aj zložky jedál, pričom mnohí z nás môžeme byť na jednotlivé zložky či konkrétne potraviny alergickí a v takom prípade by nesprávny preklad mohol naozaj spôsobiť malú katastrofu.

Ako sa však tomu vyhnúť? Jednoducho! Nešetrite tam, kde by sa šetriť naozaj nemalo! Nemusíte si nechávať prekladať Vaše menu do všetkých jazykov sveta (to by bolo samozrejme zbytočné), ale nechajte si Vaše menu preložiť aspoň do angličtiny, nemčiny, maďarčiny, ruštiny, prípadne aj do iných jazykov. Voľba jazykov závisí predovšetkým od hostí, ktorí k Vám chodia. Ak máte často zákazníkov z Maďarska, je logické, že budete potrebovať maďarský preklad. Ak máte často zákazníkov z Ruska, Ukrajiny, Bieloruska či napríklad z Bulharska, určite sa Vám oplatí zainvestovať aj do azbuky a nechať si menu preložiť aj do ruštiny. Anglický preklad je asi základ, takže preklad do angličtiny a prípadne aj preklad do nemčiny by mal byť tiež samozrejmosťou.

Nebolo by však veľmi efektívne, ak by ste teraz mali surfovať po internete a hľadať každého prekladateľa zvlášť. Okrem toho, nielenže by to nebolo efektívne, ale ak daný jazyk vôbec neovládate, nedokázali by ste si ani overiť schopnosti a vedomosti vybraných prekladateľov. Práve preto sa radšej zverte do našich rúk a všetky potrebné preklady si objednajte u nás. KVALITNÝ PREKLAD Vám zabezpečí kvalitný preklad Vášho menu, a to do všetkých jazykov, pre ktoré sa rozhodnete. Anglický preklad, nemecký preklad, maďarský preklad či ruský preklad sú pre nás každodennou praxou. Obrátiť sa na nás však môžete aj s požiadavkou na francúzsky preklad, španielsky preklad, taliansky preklad, ba dokonca aj s požiadavkou o preklad do čínštiny.

Veľmi radi Vám pomôžeme a zabezpečíme Vám preklady, pri ktorých sa Vám už nikdy nestane, že by ste zákazníkom ponúkali masť z huskyho, či akýkoľvek iný nezmysel :)

Tešíme sa na Vaše objednávky!


Čítajte ďalšie články →

Preklady Bratislava

08:00 – 20:00

Grösslingová 4
811 09 Bratislava, Slovensko

E-mail: bratislava@kvalitnypreklad.sk

Telefón: +421 902 247 550

Preklady Martin

08:00 – 12:00, 13:00 – 17:00

M. R. Štefánika 1012/2,
036 01 Martin
(budova VUB banky)

E-mail: kvalitnyprekladmartin@gmail.com

Telefón: +421 902 247 550