background

Hľadáte kvalitu? Práve ste ju našli!

Kvalitné preklady za priaznivé ceny do

  info@kvalitnypreklad.sk   +421 902 247 550

Nemecký a anglický jazyk – jazyky, s ktorými dobyjete svet!

  13. 8. 2017
Image

    Na svete, najmä v Európe, sa môžete stretnúť s obrovským množstvom rôznych jazykov. K typickej charakteristike a dedičstvu každej krajiny patrí aj štátny, národný jazyk. Koľko krajín, toľko rôznych tradícií a tiež rôznych jazykov. Predsa sa však nájdu aj jazyky, ktoré akoby prevládali v Európe a tiež aj na celom svete. V Európe je presne takým jazykom nemecký jazyk a na celom svete je to bezpochyby anglický jazyk. Aké sú však dôvody, ktoré viedli k takej „nadvláde“ niektorých jazykov?

    V prípade nemčiny je jedným z dôvodov určite veľkosť a počet krajín, v ktorých sa po nemecky hovorí. Okrem najväčších európskych štátov, v ktorých je nemčina hlavným jazykom, ako je Rakúsko, Nemecko, Švajčiarsko, sa tento populárny jazyk využíva aj v ďalším menších štátoch.

    Prvenstvo anglickému jazyku napriek tomu nič nezoberie. Okrem najväčších štátov sveta ako sú Spojené štáty americké, Anglicko, Austrália, je to tiež oficiálny jazyk aj tých najľudnatejších štátov, akými sú India, Pakistan, Filipíny a až 24 afrických štátov.

    Tak či onak, ak sa chcete vo svete uplatniť, anglickému alebo nemeckému jazyku sa s najväčšou pravdepodobnosťou nevyhnete, ale úplne najlepšie je, ak ovládate obidva.

    V minulosti bol svet izolovanejší a týmto jazykom sa venovali prevažne osoby vyhotovujúce preklady do angličtiny a preklady do nemčiny. Dnes sa však anglickému a nemeckému jazyku takmer vôbec nedá vyhnúť.

    V súčasnej dobe sa však pri rozširovaní Vášho biznisu nemusíte báť a ani sa nijako zvlášť znepokojovať, aj keď tieto jazyk neovládate. Existujú prekladateľské agentúry, ktoré sa postarajú o to, aby Vaše slová zneli aj v cudzom jazyku presne tak „top“, ako si to predstavujete.

     Ak teda túžite po zahraničnom biznise a chcete si byť istý, že Vaše texty budú preložené kvalitne, obráťte sa na nás. Prekladateľská agentúra Kvalitnýpreklad.sk Vám zabezpečí tú skutočnú kvalitu!


Čítajte ďalšie články →

Preklady Bratislava

08:00 – 20:00

Grösslingová 4
811 09 Bratislava, Slovensko

E-mail: bratislava@kvalitnypreklad.sk

Telefón: +421 902 247 550

Preklady Martin

08:00 – 12:00, 13:00 – 17:00

M. R. Štefánika 1012/2,
036 01 Martin
(budova VUB banky)

E-mail: kvalitnyprekladmartin@gmail.com

Telefón: +421 902 247 550