background

Hľadáte kvalitu? Práve ste ju našli!

Kvalitné preklady za priaznivé ceny do

  info@kvalitnypreklad.sk   +421 902 247 550

Francúzsky jazyk – jazyk lásky, umenia a kultúry

  3. 9. 2017
Image

    Určite ste sa už aj Vy neraz stretli s označením, že francúzsky jazyk je jazykom lásky a umenia. Dôvodom tohto poetického označenia je, okrem romantického hlavného mesta a francúzskych básnikov, aj krásne znenie francúzštiny.

     Tento románsky svetový jazyk, ktorý ovláda vyše 77 miliónov ľudí a je používaný vo viac ako 23 štátoch, má aj napriek svojmu krásnemu zneniu neuveriteľne komplikovanú gramatickú štruktúru a naučiť sa jeho výslovnosť tiež nie je práve jednoduché.

     Prekladatelia ovládajúci viacero jazykov označujú práve francúzštinu za ten náročnejší, a to isté platí aj pre vyhotovovanie francúzskych prekladov. 

     Tento zaujímavý jazyk sa určite oplatí ovládať už len kvôli rôznorodým krásam Francúzska – krásny romantický Paríž, mesto umenia a kultúry, čarovná Normandia, exotická Korzika – rodisko slávneho Napoleona alebo prekrásne Azúrové pobrežie a Provensálsko, ktoré určite stoja za návštevu.

     Okrem toho je však francúzština aj výborným obchodným jazykom. Hlavne preto, že sa využíva v rôznych častiach sveta. Môžete odcestovať na úplne opačnú stranu našej krásnej Zeme, tisícky kilometrov od Francúzska a Belgicka, napríklad do Francúzskej Polynézie, no s francúzštinou sa tu bez akýchkoľvek problémov dohovoríte. Aj preto sa francúzština radí k svetovým jazykom a jazykom obchodu.

     Ak sa Vám však tento komplikovaný, aj keď prekrásny jazyk, učiť nechce, s francúzštinou však potrebujete súrne pomôcť (napríklad si Vaše srdce našlo vo francúzsky hovoriacich krajinách svoju lásku alebo Vás Váš biznis zaviedol do Paríža), obráťte sa našu agentúru Kvalitnýpreklad.sk, ktorá Vám zabezpečí skutočnú kvalitu.   

Čítajte ďalšie články →

Preklady Bratislava

08:00 – 20:00

Grösslingová 4
811 09 Bratislava, Slovensko

E-mail: bratislava@kvalitnypreklad.sk

Telefón: +421 902 247 550

Preklady Martin

08:00 – 12:00, 13:00 – 17:00

M. R. Štefánika 1012/2,
036 01 Martin
(budova VUB banky)

E-mail: kvalitnyprekladmartin@gmail.com

Telefón: +421 902 247 550